Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Кристиян Христов за незаконно

...
Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Кристиян Христов за незаконно
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини Кристиян Христов, замесен в Осемте джуджета, за незаконни записи

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност Кристиян Христов за нелегално потребление на техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация. Записвал срещи на Петьо Петров-Еврото с " разнообразни български жители и магистрати ". Наложена му е мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 1000 лв., както и възбрана за овакантяване на рамките на България. Това оповестиха от прокуратурата в събота следобяд.

Кристиян Христов, който беше арестуван в четвъртък от прокуратурата малко преди да даде оповестена като изключителна конференция в Българска телеграфна агенция, е считан за непосредствен до Петьо Петров, прочут и като Еврото. Христов, забъркан в аферата " Осемте джуджета ", е прочут и като фиктивния притежател на " Изамет ". „ Осемте джуджета “ от вътрешната страна и порочните способи за преодоляване на правосъдната система “ - по този начин беше оповестена тематиката на конференцията му.

Преди да бъде арестуван от полицията по разпореждане на прокуратурата той въпреки всичко съумя да приказва пред бТВ като показа версия, прекомерно друга от тази, която някогашната брачна половинка на Еврото Любена Павлова разказа пред Антикорупционния фонд. Павлова подчертава изключително върху името на шефа на следствието Борислав Сарафов в " своите разкрития " като непосредствен до Петьо Петров и до схемите за пазаруване на магистрати и служители на реда в " Осемте джуджета ". Според нея заплашителното писмо с цитати от Мечо Пух, с което на Гешев се припомня да си подаде оставката, било написано в стила на някогашния ѝ брачен партньор. 

Според версията на Христов самата Павлова след един миг постоянно била виждана в компанията на основния прокурор Иван Гешев. Пред малкия екран той споделя още и че се опасява за живота си. По думите му познавал бившата брачна половинка на Петров - Любена, откогато бил вербуван да взе участие в „ платени контрапротести ”. 

Заработил с дамата на Петров първо от лековерие, а след това под закани. Изпълнявал разнообразни задания, съгласно него - по насила.

„ Да фотографирам най-различни хора всякакви хора по заведения - магистрати, чиновници на Министерство на вътрешните работи и политици, фотографирам ги в срещи, в които не би трябвало да са ", уточнява той.

Пак по негови изказвания Любена почнала постоянно да се вижда с едно лице -  " на по-късен стадий разбрах кой е, едно лице, което стана известно - Иван Гешев “.

Мъжът споделя още, че провел побой над юноша и палеж на завод покрай София още веднъж по чужди нареждания.

От Софийската районна прокуратура оповестяват през днешния ден още и че по същото досъдебно произвеждане Петьо Петров е разгласен за търсене посредством Европол и Шенгенската осведомителна система (ШИС). Чрез ШИС се търси и детето на Еврото. За него майка му Любена Павлова-Петрова споделя в изявлението, че не го е виждала от повече от година, не знае къде се намира, тъй като някогашният ѝ брачен партньор го укрива от нея.

Ето и формалното известие: 

За интервала от 25.05.2018 година до 30.05.2023 година на разнообразни места на територията на София, обвиненият К.Х. без съответно позволение, което се изисква по закон, е употребявал особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация – закононарушение по член 339а, ал.1 от Наказателния кодекс. В хода на следствието е открито, че К. Х. е записвал срещи на обвиненият П. П. с разнообразни български жители и магистрати.

На К.Х. е наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 1000 лв., както и възбрана за овакантяване на рамките на България.

Междувременно по същото досъдебно произвеждане, обвиненият П.П. е разгласен за търсене посредством Европол и Шенгенската осведомителна система (ШИС). Чрез ШИС оповестено за търсене е и детето на П.П. Разследването по случая продължава, осведомят още от СРП.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР